Autolening of persoonlijke lening?

juni 1st, 2014

autoleningStel: je wil een auto kopen. Je twijfelt tussen een autolening of een persoonlijke lening voor alle doeleinden.

Een autolening is vaak goedkoper, maar een persoonlijke lening geeft meer flexibiliteit.

Voordelen persoonlijke lening

Je kan eender welk bedrag lenen
Uitbetaling van de lening direct op je rekening
vast rentepercentage
vast maandelijks bedrag om terug te betalen
vaste looptijd

Nadelen persoonlijke lening

Je kan het geld enkel gebruiken voor de aankoop van de auto en moet dit bewijzen met de factuur.
De rente van een persoonlijke lening staat voor de hele looptijd vast, maar kan hoger zijn dan de rente voor een normale autolening. Bovendien mist de persoonlijke lening flexibiliteit, aangezien bij sommige banken een boete betaald moet worden bij vervroegde aflossing.

Extra tip:
Je kan de lening afstemmen op de levensduur van de auto. Hierdoor voorkom je dat de auto al is afgeschreven, terwijl je nog steeds geld moet betalen aan de lopende persoonlijke lening.

Geld lenen zonder bank?

juni 1st, 2014

geld lenen zonder bankWil je geld lenen zonder bank? Dat is in principe goed mogelijk, al is het verstandig om er rekening mee te houden dat de bank de meest gangbare en meest eenvoudige instelling is die je geld kan lenen. Je kunt je bijvoorbeeld richten tot je familie, maar ook tot andere particulieren of een stadsbank.

Eigen verantwoordelijkheid
Dit laatste klinkt als een bank, maar dat is de stadsbank niet. Je hebt er de mogelijkheid om spullen van waarde in te leveren, waar je vervolgens een bepaald bedrag voor krijgt. Houd er rekening mee dat je met vrienden, familie en andere particulieren in ieder geval goede afspraken dient te maken. Wat is de rentevoet die je gaat betalen en hoe regelen jullie de aflossingen? Wat gebeurt er op het moment dat er iemand komt te overlijden? Dit zijn belangrijke zaken, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat je geld kunt lenen zonder de bank, zodat je toch aan geld kunt komen.

Wat is een kaskrediet?

juni 1st, 2014

Het kaskrediet kun je als ondernemer gebruiken om je betalingen te voldoen, op het moment dat je een afname doet. Heb je bijvoorbeeld te maken met een leverancier die je een grote voorraad levert? Dan is het van belang om dit op tijd af te rekenen. Indien je daar momenteel de financiële middelen niet voor hebt kun je gebruik maken van een kaskrediet.

Op tijd betalen met een kaskrediet
Het kaskrediet is een zakelijke toepassing, waarmee je ervoor zorgt dat je saldo onder nul uit mag komen. Indien je bijvoorbeeld €5.000 op de rekening hebt staan en je een factuur van €7.000 dient te voldoen, zal je saldo uitkomen op -€2.000. Je betaalt rente over dit bedrag, maar zodra er nieuwe betalingen binnenkomen verdwijnt het krediet automatisch weer. Het kaskrediet is een heel flexibele manier van lenen, waardoor je dit kunt doen op de manier zoals je dat zelf wenst.

Waarom is een persoonlijke lening duurder?

juni 1st, 2014

persoonlijke leningZijn kredietverstrekkers boeven, die van jouw miserie misbruik willen maken? Waarom zijn persoonlijke leningen duurder?

Deze leningen zijn meestal iets duurder, omdat de bank of kredietverstrekker het risico op dit soort leningen iets hoger inschat. Een auto heb je nodig om te gaan werken en geld te verdienen, dus die lening wordt bijna zeker terugbetaald.

Leen je geld om andere schulden af te betalen, onverwachte kosten te dekken of een eigen zaak te dekken, dan is daar voor de bank meer risico aan verbonden. Als je geld leent voor een auto of een renovatie, dan moet je daarvan de factuur kunnen voorleggen. Bij een persoonlijke lening worden geen vragen gesteld. Je kan dus met het geld doen wat je wil, maar je betaalt wel iets meer.

Het probleem ligt dus niet bij de kredietverstrekker, maar bij de klanten. Persoonlijke leningen worden minder vaak terugbetaald, het risico is groter, dus je betaalt meer.

Bankgarantie hypotheek

mei 31st, 2014

Wanneer er een hypotheek afgesloten wordt, zal er vaak ook een bankgarantie afgesloten moeten worden. Maar wat is een bankgarantie van een hypotheek nu eigenlijk? De bankgarantie van een hypotheek geeft u de verzekering dat de bank u een gegarandeerd bedrag betaalt, zodra de garantienemer niet meer zelf kan betalen. Zo kan een bankgarantie zijn voor een levering, maar natuurlijk ook voor uw huis.

Het is de Nationale Hypotheekgarantie die dan bijvoorbeeld de restschuld aan de bank terugbetaald. Wat u wel moet weten is dat een bankgarantie voor een hypotheek niet gratis is. De bank ontvangt hier namelijk een vergoeding voor en hier zal een contract voor afgesloten moeten worden. Wat een bankgarantie voor een hypotheek vooral doet is zekerheid bieden en daar zult u natuurlijk ook voor moeten betalen.

Wat zijn de kosten van een bankgarantie voor een hypotheek

Wat u vooral moet weten Is dat een bankgarantie niet alleen door banken afgegeven wordt, maar bijvoorbeeld ook door verzekeringsmaatschappijen. Maar u kunt zich natuurlijk afvragen wat de kosten zijn voor een bankgarantie van een hypotheek?

De kosten voor een bankgarantie zijn afhankelijk van meerdere factoren. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de maximale duur van de garantie en het maximaal gegarandeerde bedrag. Zo heeft niet elke garantie evenveel risico. In sommige gevallen kan er tussen een levering en betaling een grote periode zitten. U moet zich voorstellen dat een bankgarantie van een hypotheek vooral maatwerk is en toegespitst is op uw situatie. Het is in ieder geval belangrijk om dit altijd met uw hypotheekverstrekker te bespreken.

Banken vergelijken: http://www.bankenvergelijken.be/

Geld lenen zonder bank: http://www.geld-lenen-zonder-bank.be/